Politieke families

Rockanje – In de Verenigde Staten is het een gegeven. Wat betreft de Westvoornse politiek kan er nu ook worden gesproken van politieke families. Naast broers is er daar sprake van een echtpaar in de gemeenteraad.

De heer Huisman uit Tinte is op dinsdag 25 januari tot raadslid benoemd. Hij neemt voor Partij Westvoorne de plaats in van de heer Kraaijeveld. De nieuwe volksvertegenwoordiger was eerder voor een korte periode fractieassistent voor de lokale partij. Partij Westvoorne bezet sinds de verkiezingen van maart 2010 vijf van de vijftien raadzetels, maar maakt als grootste partij geen deel uit van de coalitie. De heer Huisman is de echtgenoot van de fractievoorzitter, mevrouw Van Blom.

Jaap en Bert Heijndijk uit Oostvoorne zitten daarentegen namens verschillende politieke partijen in de gemeenteraad. Zij vertegenwoordigen respectievelijk de coalitiepartijen VVD en Gemeentebelangen Westvoorne. Hoewel de eerstgenoemde broer zijn politieke carrière bij die lokale partij is begonnen.

De nieuwe generatie heeft inmiddels van zich laten horen. Nicolien Heijndijk, de dochter van Bert, is voorzitter van de jeugdraad. Dit adviesorgaan van de gemeenteraad is vorig jaar van start gegaan.