Problemen binnenstad

De Brielse gemeenteraad wil de problemen in het weekend in de binnenstad een halt toeroepen. Sinds dit jaar is de overlast van uitgaanders explosief togenomen.

Vechten, vandalisme, wildplassen, braaksel, drugs, rotzooi op straat en herrie. De Briellenaren in het centrum worden hier maar eigen zeggen gek van. Ze hebben vorige maand een petitie ingediend met het klemmende verzoek om snel maatregelen te nemen. De inwoners willen vooral meer toezicht in het weekend. Burgemeester Gregor Rensen heeft onlangs overleg met hen gehad.
Er is te weinig politie op straat als het druk is op straat. De politie inzet is vooraf alleen moeilijk te bepalen. Volgens de burgemeester zit er geen vast patroon.
Burgemeester Rensen ziet er ook iets in om de cafés en disco een uur eerder te sluiten. Nu komt het uitgaanspubliek pas laat op de been. De cafés sluiten om half drie. De disco een uur later. De bezoekers trekken dan van de ene naar de andere locatie om nog een uur door te feesten. De burgemeester hoopt voor het vervoegen van de sluitingstijden op steun vanuit de raad.