PvdA-fractievoorzitter Bussink stapt op

Gerrit Bussink stopt per direct als gemeenteraadslid. Hij kan zijn politieke werkzaamheden niet langer combineren met zijn drukke baan als directeur van twee basisscholen.

Een aangeslagen Bussink maakte het nieuws tijdens het tweede deel van de begrotingsraad bekend. ‘Vol enthousiasme en ambities stapte ik in 2010 de politiek in,’ verklaarde hij. ‘Het raadslidmaatschap is een mooie, maar intensieve en tijdrovende functie.’

Vorig jaar werd de directeur van OBS Het Overbos in Oostvoorne ook hoofd van OBS De Hoeksteen in Rockanje. Dat bleek in combinatie met het raadslidmaatschap te zwaar. Bovendien levert de energie die hij in het raadswerk steekt veel te weinig rendement op. Bussink vindt de coalitiepartijen buitengewoon eensgezind en de inbreng van de oppositie overbodig. Hij vergeleek tijdens het eerste deel van de begrotingsraad het College en de coalitie zelfs als een soort sekte, waar de leiders altijd gelijk hebben. ‘Het kost me meer dan het opbrengt,’ concludeerde Bussink donderdag. De PvdA-fractievoorzitter sluit een terugkeer echter niet uit.

Regina Roggeveen uit Tinte gaat namens de oppositiepartij de raad in. Het is nog onbekend wie de nieuwe fractievoorzitter wordt.