Raad van State vernietigt ‘strandhuisjesplan’

De komst van strandhuisjes in Rockanje is officieel stopgezet. Vorige week woensdag won de Vereniging Verontruste Burgers van Voorne (VVBV) het beroep bij de Raad van State.

Raad van State

Het dagelijks bestuur zag begin dit jaar af van de strandhuisjes. Officieel lag er nog steeds een wijzigingsbevoegdheid. In het bestemmingsplan Zeegebied Westvoorne waren maximaal 85 strandhuisjes tussen de Eerste en Tweede Slag in Rockanje opgenomen. Dit bestemmingsplan is in mei 2011 door de gemeenteraad vastgesteld.

De Verontruste Burgers vonden onder andere dat de effecten op het milieu vooraf niet voldoende waren onderzocht. Zij stapten naar de Raad van State.  De hoogste bestuursrechter van het land stelde de vereniging in het gelijk. Het bestemmingsplan is vernietigd. Voor het gebied zijn nu de voorgaande bestemmingsplannen weer van kracht. De gemeenteraad moet opnieuw een besluit nemen over het bestemmingsplan Zeegebied Westvoorne.

Tegenstand

Het dagelijks bestuur van Westvoorne wilde de ondernemers Daniël de Blok en William de Block  hun plan laten uitvoeren, maar zag daar begin dit jaar toch vanaf.  De strandhuisjes leidden tot veel tegenstand. Ook Natuurmonumenten, toezichthouder op het strand, was tegen.

IN KADER

 

Uitspraak

Alles willen weten over het vernietigde Bestemmingsplan Zeegebied Westvoorne? Ga naar www.weekbladwestvoorne.nl voor de volledige uitspraak van de Raad van State.