Rotonde in voortuin

Het dagelijks bestuur van Westvoorne wil de Westvoorneweg veiliger maken. Rockanjenaar J. Verhulp is niet blij met de geplande rotonde in zijn voortuin aan de Lodderlandsedijk.

Wethouder Hans van Lith (Gemeentebelangen Westvoorn) gaf onlangs aan dat de rotonde een belangrijk middel is om de snelheid van het verkeer op de gevaarlijke weg te verminderen. De gemeente moet voor de aanleg eerst het bestemmingsplan aanpassen. Mocht Verhulp zijn grond niet willen verkopen dan volgt bovendien een onteigeningsprocedure. Hij probeert nu met een procedure bij de Raad van State te voorkomen dat zijn tuin een verkeersbestemming krijgt.

Ook op een ander punt heeft de Rockanjenaar het met de gemeente aan de stok. De brieven over de rotonde waren verkeerd geadresseerd. Een buurman gaf de informatie door. Burgemeester Peter de Jong laat deze kwestie uitzoeken.

De Raad van State behandelt het bezwaar op maandag 2 januari. Voor de uitspraak legt het gemeentebestuur de plaats van de rotonde niet definitief vast.