Rouss vertrekt

John Rouss is gestopt als lid van de gemeenteraad van Westvoorne. Daan van Orselen volgt hem op bij Partij Westvoorne.

‘een prettig mens’, aldus Peter de Jong 

In de Westvoornse gemeenteraad vond aan het begin van de vergadering de wisseling van de wacht plaats. John Rouss nam na drie jaar afscheid als raadslid. Daan van Orselen werd direct daarna geïnstalleerd als raadslid.

Rockanjenaar Rouss zat sinds 2014 in de gemeenteraad namens Partij Westvoorne. Hij was sinds enige tijd ook voorzitter van de commissie Grondgebied. Er was een ‘onoverbrugbaar verschil van inzicht’ tussen het raadslid (Partij Westvoorne) en de rest van de partij. Burgemeester Peter de Jong noemt hem ‘een prettig mens’. ‘Gericht op harmonie en samenwerking’. John Rouss roemde in zijn laatste woorden als raadslid de burgerparticipatie. Hij vindt de tegenstrijdigheid van coalitie en oppositie jammer. ‘Vergeet het verleden en richt jullie op de toekomst. Jullie zitten hier voor de inwoners van Westvoorne.’

Rouss’ vertrek maakt plaats voor de eerstvolgende op kieslijst van Partij Westvoorne, Daan van Orselen. Hij is meteen als raadslid geïnstalleerd. De Oostvoornaar was al fractieassistent voor de coalitiepartij.