Rozenburg luistert naar jongeren

Rozenburg – Het deelgemeentebestuur van Rozenburg luistert naar de jeugdige inwoners. Een hoogwaardig trapveldje in het centrum wilden ze. Dat krijgen ze.

Op het Molenveld in de hoek bij het cafetaria komt een trapveldje – bestaande uit een voetbalkooi en een basketbalveldje – voor de jeugd.  Het idee is vorige zomer tijdens een discussie met de jongeren ontstaan. ‘We zijn ettelijke jaren aangesproken dat we te weinig doen voor de jeugd. Er wordt toch nooit naar ons geluisterd,’ kreeg portefeuillehouder Arie Mol (PvdA) te horen.

De jongeren werden het afgelopen jaar actief betrokken bij het project. Zij spraken met de Dagelijks Bestuurder en de deelraad over hun ideeën. Deze maand neemt de deelraad nog een besluit. Als er geen leeuwen en beren op de weg komen speelt de Rozenburgse jeugd begin 2012 op het trapveldje.  Bij de uitvoering is het handig om deelgemeente te zijn. Mol:  ‘Rotterdam kan zo 170 verschillende trapveldjes uit de koektrommel halen. Zij hebben er zo veel ervaring mee. Dat moet je gebruiken.’

Er is nog een politiek heet hangijzer. Het Molenveld moet in het kader van de herinrichting van het Raadhuisplein een parkachtig gebied zijn. Die twee dingen mogen elkaar niet bijten. Arie Mol ziet het probleem niet.  Andere doelgroepen kunnen straks van de sport- en bewegingsprogramma’s gebruiken maken. ‘Ook in een park houden mensen zich tenslotte op.’ Op het Molenveld vinden bovendien evenementen, zoals de kermis en het circus plaats, plaats. Daar moet eventueel een oplossing voor komen.