Rozenburgse wordt wethouder in Westvoorne

Paméla Blok wordt de nieuwe wethouder namens Gemeentebelangen Westvoorne.

De voorzitter van de gebiedscommissie Rozenburg maakt de overstap naar de kustgemeente.

De 56-jarige Blok neemt de portefeuille van de opgestapte VVD-wethouder Jan van Rij over. Zij gaat onder andere over recreatie en toerisme, de openbare ruimte en verkeer en vervoer.

Blok was sinds 1994 actief in de Rozenburgse politiek. Eerst als raadslid voor Gemeentebelangen Rozenburg in de toenmalige gemeente Rozenburg. Daarna als voorzitter van de Rotterdamse deelgemeente. Na de opheffing van de deelgemeenten in 2014 werd zij voorzitter van de gebiedscommissie. Blok vindt niet dat haar in Westvoorne als wethouder een aanzienlijk zwaardere taak te wachten staat. ‘Je moet voorzitter van een gebiedscommissie vergelijken met burgemeester van een kleine gemeente.’ ‘Het is in Rozenburg met de gebiedscommissie nu adviseren en controleren. ‘Ik vind het vooral leuk om weer te gaan besturen.’ Ze is niet van plan om de eerste jaren uit Rozenburg te gaan verhuizen.

Waarom heeft Gemeentebelangen Westvoorne voor iemand van buiten de eigen gelederen gekozen? De lokale partij had voor de gemeenteraadsverkiezingen twee andere kandidaat wethouders: Hans van Lith en Wim Sjoukes. ‘Van Lith is naar Hellevoetsluis vertrokken. Sjoukes kan vanwege gezondheidsredenen en drukke werkzaamheden niet,’ legt fractievoorzitter Bert Heijndijk uit. ‘Je leert door Blok ook van het Rotterdamse.’

Blok neemt naast wethouder Bert van der Meij (Partij Westvoorne) en burgemeester Peter de Jong plaats in het dagelijks bestuur van de kustgemeente. Zij kent Van der Meij nog van zijn jaren als ambtenaar in Rozenburg. Hij neemt weer ruimtelijke ordening voor zijn rekening en krijgt er financiën bij. De portefeuille van De Jong wordt uitgebreid.

De installatie van de wethouders vindt plaats tijdens de extra raadsvergadering op donderdag 25 juni.