Samen doen

Nieuwe ruiterpaden, een zonnepaneleneiland, een hospice en een zwerfvuilopruimactie. Slechts enkele van de vele ideeën die leven onder de Westvoornse bevolking.

De initiatiefnemers presenteerden vorige week hun plannen in het Badhotel in Rockanje. Het was de tweede bijeenkomst Samen Doen van de gemeente Westvoorne. Een van de aanwezige was Ron van der Lans. Hij presenteerde zijn plan voor een hospice. Vorig jaar wilde hij die in het oude gemeentehuis in Oostvoorne beginnen, maar kreeg dat toen nog niet rond. Inmiddels is Van der Lans veel verder en met een enthousiaste club vrijwilligers van de stichting ‘Hospice de Voornse Duinen’ hard op weg naar de opening van een hospice.

Een heel ander plan dat werd gepresenteerd is het verbeteren van de men- en ruiterpaden in Westvoorne. Westvoorne is een paardengemeente, maar er zijn knelpunten tussen de bestaande paden. Acht inwoners die actief zijn binnen de hippische sector zetten zich in voor de realisering van de ontbrekende schakels en het toekomstig onderhoud daarvan.

Wethouder Bert van der Meij (Partij Westvoorne) belooft dat het dagelijks bestuur en de ambtenaren de komende weken met de initiatiefnemers van alle plannen in gesprek gaan. De gemeente bekijkt dan hoe ze de inwoners kunnen steunen bij de realisering van hun ideeën.