School Haïti in maart

Rockanje – Op donderdag 12 januari legde de directie van Codrington College in Carrefour de symbolische eerste tegel voor het nieuwe schoolgebouw.

De stichting Vrienden van Haïti Westvoorne financiert de bouw dankzij inzamelingsacties, giften vanuit de bevolking en sponsors. Voorzitter Ria van der Linde was bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig.

De aardbeving verwoestte precies twee  jaar eerder het schoolgebouw in de voorstad van de hoofdstad Port-au-Prince. Sindsdien krijgen de kinderen les onder tentzeil. Er komen vijf aardschokbestendige leslokalen en een kantoor. Als alles voorspoedig verloopt kunnen de kinderen in maart naar hun nieuwe school.

Voor de eerste tegellegging was er een herdenkingsdienst. ‘Ik een toespraak gehouden en één minuut stilte gevraagd om de slachtoffers van de aardbeving te herdenken. Daarna was er voor iedereen rijst met kip en jus te eten. Na de maaltijd was er even tijd om te ontspannen, want zo’n dag gaat zo’n dag niet in je koude kleren zitten,’ aldus Ria van der Linde.