Seksontmoetingsplekken Brielse Meer

Aan de hele noordzijde van het Brielse Meer spelen zich al zo’n 15 tot 20 jaar ongewenste taferelen af. De bosjes van het recreatiegebied zijn seksontmoetingsplaatsen.

Het actualiteitenprogramma EenVandaag besteedde afgelopen zaterdag aandacht aan de problematiek in Brielle. De clubgebouwen van de scouting staan naast een strand voor nudisten. Dit strand zou de afgelopen jaren uitgegroeid zijn tot één van de populairste plekken in Nederland voor sekszoekers. Zij maken met de scouts gebruik van de parkeerplaats aan de Visserijweg en duiken vervolgens de bosjes in. Het gevolg is dat de scouting en ouders de kinderen niet meer alleen durven te laten tijdens buitenactiviteiten.

De gemeente Brielle vindt het jammer dat nu de link met het naaktstrand is gelegd. Ook bij de andere afslagen zijn er sekszoekers. ‘De bezoekers van het naaktstrand zijn in het algemeen keurige mensen die zich aan de regels houden,’ aldus woordvoerster Monique van Leeuwen. Rondom het meer vindt surveillance plaats. ‘De sekszoekers zijn vooral mannen die andere mannen tijdens lunchtijd en na vijven daar ontmoeten. Ook het feit dat het zich in een gebied dat vlak langs de snelweg ligt afspeelt is voor ons een verklaring dat het vooral mensen zullen zijn die in de industrie werken.’ Eenvandaag filmde op donderdag: spitsuur.

De gemeente heeft onlangs nog overleg met de scouting gehad. Uit die gesprekken bleek de problematiek vooralsnog mee te vallen. Het parkeerterrein bij de Visserijweg wordt niet gesloten. Dit leidt enkel tot een verplaatsing van het probleem. Mogelijk worden de bosjes wel beter gekapt.