Skaten voor kinderen in Zwartewaal

De negenjarigen Jesse van Oosterhout en Sander ten Hoor krijgen hun zin. Kinderen kunnen straks ook skaten in Zwartewaal. Op Oudejaarsdag overhandigden zij meer dan 200 handtekeningen aan de “baas op het gebied van jeugd en sport” in de gemeente Brielle, wethouder Wilbert Borgonjen.

‘Wij vinden het leuk om zonder onze ouders te gaan sporten,’ gaf Jesse onlangs nog eens aan. De skatebaan achter het dorpshuis de Gaffelaar bestaat enkel uit een halfpipe. Deze oefening is voor hem te moeilijk. Skaters moeten met kleinere objecten beginnen, maar die zijn er niet in Zwartewaal.

Wilbert Borgonjen beloofde de sportieve kids in december om naar de mogelijkheden te kijken. ‘Mijn zoontje heeft ook getekend, maar ik heb dat toen wijselijk nog maar even niet gedaan.’ Nu zorgt de eveneens uit Zwartewaal afkomstige wethouder voor vijf kleinere objecten.

Alleen de hangcontainer voor de oudere jongeren bij de skatebaan vinden Jesse en Sander erg vies. Daar moet een oplossing voor komen, want ook hun iets oudere dorpsgenoten willen plezier maken.