‘Slechts’ 26 zondagen shoppen in Westvoorne

Volgend jaar mogen de winkels in Westvoorne nog niet iedere zondag open. Mogelijk kan er vanaf 2013 wel zeven dagen per week geshopt worden.

Coalitiepartij CDA steunde het collegevoorstel niet. Eerder gaven de Westvoornse christendemocraten nog aan tegen de tegen de landelijke koers van hun partij in te zullen gaan. ‘Ons hebben intussen negatieve signalen bereikt,’ stelde fractievoorzitter Ebco Vriend gemeenteraadsvergadering. De noodzaak voor de onbeperkte koopzondag is onvoldoende onderbouwd. Het gevaar bestaat dat er dan een procedure tegen de gemeente wordt gestart. In 2012 moet de noodzaak daarom eerst beter in kaart worden gebracht. De oppositiepartijen Partij Westvoorne en PvdA waren al tegen.

VVD-fractievoorzitter Ruud Dukker twijfelt echter niet. ‘Als ik op zondag naar de Jumbo in Brielle ga dan ben ik verbaasd hoeveel Westvoornaars ik daar tegenkom. Ik zou ze graag hier willen laten winkelen.’

Tot nu toe kunnen winkeliers van 1 april tot en eind oktober ook iedere zondag draaien. Door een nieuwe wet kan dat, als een gemeente voor het eind van het jaar geen nieuw besluit over de winkeltijden neemt, in 2012 slechts twaalf keer per jaar. Coalitiepartij VVD kwam met het idee om de huidige 26 koopzondagen veilig te stellen. Dit plan kreeg nu wel de steun van het CDA.