Slopen voor nieuwbouw

De Westvoornse politiek denkt aan het slopen van oude huurwoningen. Zo kan de gemeente nieuwbouwprojecten alsnog uitvoeren.

Westvoorne moet de komende jaren de woningbouwplannen flink naar beneden bijstellen. Alle gemeenten op het eiland hebben last van de economische crisis. De vijf gemeenten op Voorne-Putten en Rozenburg hebben in opdracht van de Provincie afspraken gemaakt over de woningbouw. Van de 3312 nieuwe woningen in de regio komen er 257 in Westvoorne te staan. Alleen Rozenburg mag nog minder huizen (135) bouwen.

‘In vergelijking met buurgemeente Brielle scoren we niet gunstig,’ concludeert CDA’er Ebco Vriend. Hij vindt het onacceptabel dat er voor Tinte zelfs helemaal geen woningen staan gepland.

Want, de gemeente Westvoorne heeft grote projecten als Noordweg, Hoofdweg en de Ruy in Oostvoorne en de Drenkeling in Rockanje op de agenda staan. ‘Kunnen we niet de aantallen doorschuiven naar een ander project als een project niet doorgaat?,’ suggereert Vriend. Gemeentebelangen Westvoorne en Partij Westvoorne zien wel iets in een sloopprogramma om nieuwbouwprojecten uit te voeren. In plaats van de oude woningen mogen nieuwe woningen komen. Bernisse, Hellevoetsluis en Spijkenisse gaan al woningen slopen.

Wethouder Bert van der Meij (Partij Westvoorne) bekijkt de komende maanden het woningbouwprogramma. Zowel het schuiven met projecten als een sloopprogramma behoren tot de mogelijkheden. ‘De vraag is: welke woningen behouden we en welke stoten we af?’  Van der Meij presenteert in september zijn plan.