Sportveldje pal naast deelgemeentehuis

ROZENBURG – De Rozenburgse jongeren kunnen pal naast het deelgemeentehuis aan de Jan van Goyenstraat gaan sporten. Na jaren wachten komt er een multifunctioneel sportveld in het centrum van Rozenburg.

Verschillende locaties zijn voorgesteld. Het Molenveld viel af, omdat daar jaarlijks evenementen zijn. De locatie tussen de rkbs De Rozenbhorst en pcbs De Rank levert te veel overlast op. Het dagelijks bestuur van de Rotterdamse deelgemeente wil de sportvoorziening wel naast zich hebben.  Voordeel is dat deze locatie in het centrum en goed in het zicht ligt. Rondom het veldje komen een (geluidsarm) hekwerk en bankjes.

VVD en IPR zetten vraagtekens bij het sportveldje aan de Jan van Goyenstraat. Gemeentebelangen, PvdA, CDA en Hart Rozenburg zijn voor en stelden voor om ook het evenemententerrein te renoveren. Zo komt er een aansluiting voor sanitaire voorzieningen. Daarnaast moeten de demontabele gedeelten van het sportveld bij evenementen en bij speciale gelegenheden op verzoek van betrokkenen worden verwijderd, zodat er een vrije doorloop van het gemeenteplein naar het Molenveld ontstaat.

Voor het plan is maximaal 450.000 euro gereserveerd.