Startschot voor aanleg atletiekbaan

BRIELLE – Voor één keer onderbrak de wedstrijdgroep van Voorne Atletiek de training. Op dinsdag 14 februari waren veel leden naar de raadzaal van Brielle gekomen om het gemeentebestuur te bedanken voor de komst van een professionele atletiekbaan.

 

Bevoorrecht

De gemeenteraad gaf het startshot om voor één miljoen euro een 6-laans rondbaan, sprintbanen, technische nummers en kleedkamers te realiseren. Wethouder Wilbert Borgonjen (CDA) reageerde verheugd. ‘In plaats van vier banen krijgen we een nu bijna volledig atletiekpark.’ Atletiekvereniging Voorne Atletiek betaalt zelf de clubaccommodatie.

Naar verwachting wordt de atletiekvoorziening op sportcomplex het Geuzenpark dit najaar in gebruik genomen. Fractievoorzitter Tijmen Zaal van OLP hoopt dat middelbare scholieren van de atletiekvoorziening gebruik zullen gaan maken. Ze betrekken in september een nieuw gebouw aan de andere kant van De Nolle.

PvdA-raadslid Yvonne de Groot benadrukte dat sport een ‘bevoorrechte’ positie in de gemeente Brielle heeft. In andere takken van vrijetijdsbesteding, zoals cultureel, is gesneden. Wat haar betreft kan de gemeente niet ‘alles meer in sport stoppen’.

 

Brandend

Langer dan de jeugdleden oud zijn is de atletiekverenging aan het strijden geweest voor een nieuwe baan. ‘Het vuur door velen binnen de vereniging brandend is gehouden,’ aldus voorzitter Peter Priester van Voorne Atletiek. Burgemeester Betty van Viegen liet de officieel in de raadzaal niet toegestane spandoeken en het applaus van de vereniging oogluikend toe. Priester: ‘de atletiekvoorzieningen zullen het nieuwe sportpark tot een absoluut succes maken en zeker voor de atletieksport een centrumfunctie op het eiland vervullen.’