’t Kotje veel te duur

Wethouder Bert van der Meij (PW) moet terug naar de onderhandelingstafel. De politiek wil geen 85.000 euro neertellen voor voormalige café/restaurant ’t Kotje in Rockanje.

Het dagelijks bestuur wil het verpauperde pand aan de toeristische route naar het badstrand zo snel mogelijk weghebben. ‘Het is belangrijk om over dit terrein zeggenschap te krijgen’, vindt raadslid Jeroen Noordermeer (PW).

Voor VVD’er Maarten Vinke is het voorstel nu echter onbespreekbaar. ‘Nooit tegen deze prijs,’ stelt hij klip en klaar. Daarbij komen nog eens de kosten voor de sloop en mist de gemeente tot juni 2021 jaarlijks bijna 4.400 euro aan pacht.

De grond waar ’t Kotje op staat is al eigendom van de gemeente. De eigenaar kocht het in 2008 voor 164.000 euro. Makelaar Van der Hoek taxeerde in opdracht van de gemeente het oude gebouw onlangs op 36.000 euro. Gemeente en eigenaar kwamen vervolgens uit op 85.000 euro.

Wethouder Van der Meij gaat op verzoek van de politiek opnieuw over de prijs onderhandelen. Alle politieke partijen vragen ook om te kijken naar een andere bestemming van de grond dan de voorgestelde uitbreiding van de parkeerplaats, zoals een kleine woning, horecagelegenheid, jongerencentrum of uitbreiding van de camping.