Tegen verbod kitesurfers

Het dagelijks bestuur van Westvoorne is tegen een verbod op kitesurfen. Rijkswaterstaat gaat drie jaar lang onderzoek doen naar het kitesurfen in de nabijheid van rustgebieden van vogels.

De meeste rustgebieden nog niet vrij zijn van verstoring, die wordt vooral veroorzaakt door wandelaars en kitesurfers. Tijdens het onderzoek verandert er niets aan het beleid. Het dagelijks bestuur vindt dat beperking van recreatieve mogelijkheden ongewenst is en trekt op met de gemeente Rotterdam en kitesurfers en-scholen. Deze partijen betrokken bij het onderzoek. De betrokken partijen willen zich inzetten voor een goede combinatie tussen kitesurfen en natuur.

In het geval er een algeheel verbod zou komen voor kitesurfen dan betekent dit dat de kitesurfscholen in Westvoorne een andere locatie moeten zoeken voor hun activiteiten. Daarnaast kunnen individuele kitesurfers hier niet meer terecht. Leerlingen van kitesurfscholen verblijven ook in hotels en op campings in de gemeente. Als een eventuele nieuwe locatie ver buiten Westvoorne ligt, heeft dit ongetwijfeld gevolgen voor het aantal verblijfstoeristen.