Tegen verbreding strandopgangen

De Verontruste Burgers zijn tegen de verbreding van de strandopgangen in Rockanje. Ze zien geen noodzaak de paden bij de Eerste en Tweede Slag te verbreden.


De twee strandopgangen in Rockanje behoren landelijk gezien al tot de beste. Het strand zelf is al een ‘ongelimiteerde vluchtweg’. Dit maakt het bestuur van de Vereniging Verontruste Burgers van Voorne (VVBV) kenbaar in een brief aan het college van B en W van Westvoorne. ‘We hebben geen behoefte aan een tweebaansweg naar het strand,’ aldus secretaris Joop Braat. De strandopgangen liggen bovendien in een kwetsbaar natuurgebied. ‘Verdere aantasting vinden we onwenselijk.’ De vereniging maakt zich bovendien zorgen dat de verbreding de weg vrijmaakt voor overlast gevende feesten en evenementen op het strand.
De gemeenteraad trok onlangs 70.000 euro uit voor nieuwe bestrating. Die is nodig voor de toegang van hulpdiensten voor evenementen in de strandpaviljoens en tijdens drukke stranddagen. Burgemeester Peter de Jong gaf aan dat het niet de bedoeling is om evenementen te organiseren die duizenden bezoekers trekken.