Toegangsprijzen Historisch Museum

BRIELLE – De toegangsprijzen van het Historisch Museum den Briel verdubbelen op 3 april aanstaande. Het heringerichte museum biedt de bezoekers vanaf dan ook veel meer.

Op 1 april opent het museum aan de Markt zijn deuren voor het publiek. Het museum krijgt een geheel nieuwe presentatie met veel meer interactieve onderdelen. Hierdoor verblijven bezoekers naar verwachting langer in het museum. Het dagelijks bestuur acht het daarom juist dat bezoekers vanaf achttien jaar straks vier euro voor een kaartje gaan betalen.  Voorheen waren de prijzen voor bezoekers van zestien jaar en ouder nog twee euro. Kinderen vanaf vier jaar betalen straks twee in plaats van één euro.  Vergeleken met andere musea in Nederland is de toegangsprijs nog steeds laag. De prijzen zijn voor het laatst in 2002 met de invoering van de euro aangepast.

Op 1 april is het Historisch Museum den Briel traditiegetrouw gratis te bezoeken. Dit geldt ook voor alle woensdagmiddagen vanaf één uur. Een proef in 2011 heeft uitgewezen dat het museumbezoek door de gratis woensdagmiddag is toegenomen.