Toekomstig visitekaartje Rozenburg

Rozenburg – Nu zijn vanaf Maassluis bijna enkel huisjes met daken te zien. Rozenburg krijgt met de komst van twee woontorens aan de Boulevard een echte skyline.

‘Die plek wordt het visitekaartje van Rozenburg’, benadrukt dagelijks bestuurder Ruud Zeegers (VVD). De skyline past bij de bescheidenheid van een dorp, want beide torens komen uit niet meer dan acht tot negen etages te bestaan.

Inmiddels hebben er ongeveer 150 mensen interesse in wonen aan de Waterweg getoond. De prijs kwaliteit verhouding is volgens de voorzitter van het Dagelijks Bestuur, Ria de Sutter, aantrekkelijk. Zij blijft desalniettemin realistisch. Een deel van de 64 appartementen wordt mogelijk verhuurd, want ook Rozenburg heeft te maken met een stagnerende woningmarkt. ‘Mensen kunnen moeilijker dan vroeger hun huis kwijt. Daarom komen we nu al met dit plan naar buiten.’ Veel arbeidskrachten voor de aanleg van de Tweede Maasvlakte zitten in te koop staande huizen. Het is afwachten wat daarmee gebeurt als die klaar is.

De deelraad heeft op 14 april jl. het bouwplan voor de torens vastgesteld. Volgend jaar slaat Rozenburg de eerste paal. Punt van zorg blijft de verkeersontsluiting. Met de vele ontwikkelingen waar het gebied rondom de Boulevard mee te maken krijgt zal de verkeersdrukte enorm toenemen.