Trouwen op een onbewoond eiland

Brielle – Trouwen op een onbewoond eiland. Bruidsparen hoeven er straks misschien niet meer voor naar tropische bestemmingen te reizen. Het Brielse college van B en W onderzoekt namelijk de diverse mogelijkheden voor het Ravelijn Kaaivest.

De coalitiepartijen geven de voorkeur aan de combinatie van een hotel- en trouwlocatie op het  onbewoond eiland tussen de stadswallen en de ondergrondse supermarkt van de Jumbo. Het liefst met een speeltuin daarbij. Sinds het vertrek van de laatste bewoners heeft het Ravelijn geen bestemming meer.

Alle politieke partijen hebben onlangs uitdrukkelijk aangegeven daar geen financieel risico voor te willen dragen. Een voorwaarde is volgens wethouder Dick Verbeek (D66) dat de ondernemer het plan rond heeft. Ook moet rekening worden gehouden met het feit dat de grond, in eigendom van de gemeente, beschermd stadsgezicht is.

Horeca-exploitant Joost Peeren werkt het idee verder uit. Hij heeft al meerdere projecten in Brielle op zijn naam staan. Peeren heeft onder andere het pand van de voormalige bioscoop in de Nobelstraat in een restaurant omgetoverd.