Tussenstop tijdens beklimming

Beklimmers van de toren van de Sint-Catharijnekerk kunnen straks een tussenstop maken. De 57 meter hoge Brielse Dom telt 318 traptreden, maar zonder afgeschermde balustrade is het om veiligheidsredenen niet mogelijk om op de eerste verdieping te pauzeren.

Architect Jan Walraad uit Brielle maakte een ontwerp. Inmiddels is begonnen met de uitvoering van de werkzaamheden. De afscherming kost de gemeente Brielle, de eigenaar van de toren, bijna 19.000 euro.

 

Monumentencommissie

De opdrachtverstrekking aan Jan Walraad was nog voor zijn benoeming tot voorzitter van de monumentencommissie.  Vorig jaar is hij voor een “proefperiode” van één jaar benoemd. Op 1 juli volgde zijn herbenoeming voor de komende drie jaar. Wethouder Klaas Schipper (VVD) vindt dat hij zijn werkzaamheden goed verricht. Plannen voor de gemeente Brielle  waar Walraad als architect bij betrokken is doet hij af aan zijn plaatsvervanger. Volgens oppositiepartij SP gaat de gemeenteraad met de benoeming echter tegen de eigen Verordening op de Monumentencommissie in.