‘Twaalf maanden per jaar naar Rockanje’

Rockanje moet de strijd aan gaan met de stranden van Hoek van Holland en Ouddorp. De promotie van het badstrand heeft voor het gemeentebestuur de hoogste prioriteit.

‘Promotie wordt steeds belangrijker. Zeker nu de metro tot aan Hoek van Holland wordt doorgetrokken,’ stelt VVD-fractievoorzitter Ruud Dukker. Wethouder Erik Mulder (D66) deelt dit standpunt. Het is voor hem zelfs één van de twee belangrijkste punten in de Toekomstvisie Badstrand. Zo moeten er meer verwijzingen vanaf de N57 komen. ‘Met mooi weer hebben we al de maximale capaciteit bereikt,’ benadrukt Mulder. Hij ziet daarom veel meer in het heel het jaar door rond trekken van de strandganger. Toeristen moeten vooral voor de natuur naar Rockanje komen. Ook de politieke partijen delen die mening.

Maar de aanleg van nieuwe voorzieningen is beperkt. Nieuwe ruiterpaden en fietspaden zijn waarschijnlijk onmogelijk, omdat het duingebied een Natura 2000-gebied is. Om diezelfde reden is een langgekoesterd verhard fietspad van Oostvoorne naar de Haringvlietdam helemaal uitgesloten.

Partij Westvoorne heeft haar bedenkingen over de toekomstvisie. Die is volgens de partij te gedetailleerd en de gemeente zet zichzelf te veel vast.

Wethouder Mulder spreekt van een ‘realistisch en uitvoerbaar plan’. Ook andere politieke partijen en TOPVoorne steunen de visie die tot stand is gekomen met veel betrokkenen en op draagvlak kan rekenen.

Op dinsdag 25 februari neemt de gemeenteraad een definitief besluit.