Tweede wijkveiligheidsbijeenkomst Rockanje: ‘jeugd wil eigen plek’

De jeugd wil voorzieningen. Voornamelijk een eigen plek is een door hen reeds lang gekoesterde wens. Eén waar droog en uit de wind gebivakkeerd kan worden. Dit is misschien wel de belangrijkste uitkomst geweest van de tweede wijkveiligheidsbijeenkomst van Rockanje op dinsdag 11 november in ‘het Badhotel’. Bovendien is gebleken dat er behoefte is aan een openbare dialoog tussen jongeren, ouders en omwonenden van hangplekken.

Op 18 september organiseerde de gemeente Westvoorne de eerste meedenkbijeenkomst over wijkveiligheid. Tijdens die avond werden er problemen en enkele mogelijke oplossingen geïnventariseerd. Het met elkaar rekening houden, verkeersproblemen, overlast op het Dorpsplein door de jeugd en te weinig verlichting op bepaalde plekken werden door de inwoners vaak genoemd. Tijdens de tweede avond werden er oplossingen voor de eerder aangekaarte problemen gezocht.
Vorige week dinsdag bleek dat er al concrete verbeteringen ten opzichte van de vorige keer hebben plaatsgevonden. In het algemeen zijn de inwoners van Rockanje dan ook best tevreden over de veiligheid in hun dorp. Alle tijdens de avond aangedragen suggesties zijn opgeschreven en zullen waar mogelijk worden verwerkt in het wijkveiligheidsplan.