‘Uit De Brielse Politiek’

BRIELLE – De Brielse gemeenteraad dringt in navolgen van andere gemeenten en veel (bekende Nederlanders) aan op een kinderpardon.
Het dagelijks bestuur verzoekt minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel om geen asielkinderen die geworteld zijn in Nederland terug te sturen naar het land van hun ouders.

SP-raadslid Diana van Bennekom nam het op Valentijnsdag op voor de kinderen. ,,Ze moeten zich op een dag als vandaag alleen nog maar zorgen maken om wat voor kleren ze naar de Valentijnsdisco aantrekken.’’ Alleen coalitiepartij VVD steunde de motie van de oppositiepartij niet. Fractievoorzitter Mieke van Alphen verklaarde zich niet te willen mengen in de landelijke politiek.

 

BRIELLE – Alleen in de gemeente Brielle was er in 2010 sprake van een lichte bevolkingsgroei. In alle andere gemeenten op het eiland nam het inwonersaantal ten opzichte van 2009 af. Dit blijkt uit de Economische Monitor Voorne-Putten, die de ontwikkelingen toont op basis van gegevens van de vijf gemeenten.

De geuzenstad had op 1 januari 2011 in totaal 15.978 inwoners. Eerder bestond de wens om te groeien naar 20.000 inwoners. Het gemeentebestuur concludeert dat dit in deze economische tijden niet realistisch meer is. De oplevering van huizen in de nieuwe woonwijk Nieuwland-Oost is een verklaring voor de groei van het inwonersaantal.

Het bevolkingsaantal op Voorne-Putten bedroeg 1 januari 2011 154.357 personen, tegenover 154.372 op 1 januari 2010. Landelijk is het aantal inwoners juist met 0,7 procent gestegen.