‘Uit De Westvoornse Politiek’

Fietsverbod

Raadslid Janneke Krajenbrink – Meinds (VVD) pleit voor een fietsverbod op de Westvoornweg. Zij wil dat fietsers tot de aanleg van het fietspad geen gebruik meer mogen maken van deze week.

De directe aanleiding van het verzoek is de recente aanrijding van een 12-jarige jongen door een automobilist die te hard reed. ,,Gelukkig is het goed afgelopen, maar de veiligheid baart me zorgen. Handhaving van de snelheid werkt niet goed genoeg.’

Wethouder Hans van Lith (GBW) kaart het verbod aan bij de wegbeheerder, de Provincie. Binnenkort gaat de aanbestedingsprocedure voor het fietspad lopen. Wel moet er nog grond worden verkregen.

 

Selectiecommissie

Raadslid Janneke Krajenbrink – Meinds (VVD) lid van de selectiecommissie gemeentelijke onderscheidingen. De voltallige gemeenteraad ging vorige week dinsdag met haar benoeming akkoord. Zij selecteert straks de kandidaten voor de Ereprijs Westvoorne.

Raadslid Corry Langendoen – Briggeman (PvdA), de burgemeester, de gemeentesecretaris, de medewerkster Kabinetszaken en de griffier zitten al in deze commissie.  ‘Nu maar hopen op een hoop aanmeldingen,’ aldus burgemeester Peter de Jong.

Janneke Krajenbrink volgt raadslid Jeroen Noordermeer (Partij Westvoorne) op. Afgesproken is dat er ieder jaar één van de twee raadsleden wordt vervangen. Corry Langendoen blijft nog een jaar lid van de commissie die sinds 2010 bestaat.

 

Boodschappen

Iets meer dan driekwart van de Westvoornaars deed in 2011 de dagelijkse  boodschappen in de eigen gemeente. Veel minder inwoners (35%) kochten niet-dagelijkse artikelen, zoals mode, luxe- en vrijetijdsproducten en spullen voor in en om het huis, in Westvoorne.

Onderzoeksbureau I&O Research deed onderzoek naar koopgedrag in de Provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Uit het Koopstromenonderzoek Randstad 2011bleek ook dat de helft van de inwoners van de gemeente Westvoorne de dagelijkse boodschappen in Oostvoorne doet. Verder trekt men dagelijkse in het dorp omzet aan van klanten uit Brielle en Hellevoetsluis.  Uitgezonderd de parkeermogelijkheden en de bereikbaarheid per openbaar vervoer beoordelen de klanten het Oostvoorne Centrum goed.

I&O Research verzamelde de gegevens door middel van een telefonische en online enquête onder zo’n 66.000 consumenten in 158 gemeenten. Ook de gemeenten, regio’s, Kamer van Koophandel en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel werkten aan het onderzoek mee. Het onderzoeksbureau maakte daarnaast gebruik van de meest recente gegevens van het winkelaanbod.  Voor het volledige onderzoek en achtergrondinformatie: http://www.kso2011.nl/