‘Uit DeWestvoornse Politiek’

Snel duidelijkheid

Nog dit jaar moeten tuinders aangeven of ze hun glas willen slopen. Een meerderheid van de gemeenteraad steunde het voorstel van D66.

‘Kom met voorstel voor Tinte’ 

D66-fractievoorzitter Wim Hartog wil snel weten wie wel en niet meedoet aan de sanering. Dat schept meer duidelijkheid over het huishoudboekje van de gemeente. Nu is ruim 9 procent van het glas gesaneerd. Met ruim 7 procent van de tuinders is overeenkomst bereikt en met meer dan de helft wordt nog onderhandeld. Andere tuinders hebben nog niet aangegeven of ze hun glas wel of niet willen inruilen voor woningen.

Alleen Partij Westvoorne steunde het voorstel van D66 niet.

 

Eerste paal

Nog dit jaar gaat de eerste paal voor woningbouw op locatie ‘de Rots’ in Rockanje de grond in. Het definitief ontwerp voor de Dorpsweg ligt bijna op tafel.

Het bouwplan bestaat uit vier seniorenwoningen, acht bovenwoningen en drie eengezinswoningen voor starters. De politiek bepaalde dat het verlies op dit project niet meer dan 1,3 miljoen euro mag zijn. Zowel met de koop als verhuur van de woningen denkt het dagelijks bestuur binnen dit maximumbedrag te blijven.

De gemeente doet de bestaande woningen aan de Willem de Waalstraat en de Floris van Eijkstraat van de hand. Drie van de vier zijn verkocht.

‘Kom met voorstel voor Tinte’

PvdA en CDA komen tijdens de begrotingsraad met een voorstel voor Tinte. Ze willen dat de kleinste kern van Westvoorne ook in de toekomst een levendig dorpscentrum heeft.

De gemeente heeft al jaren plannen voor Tinte, maar geen geld meer voor grote investeringen. Inmiddels is de Odiaan sterk verouderd en gymmen de schoolkinderen in de Meander in Oostvoorne. Een nieuwe gymzaal achter het verenigingsgebouw of een multifunctioneel centrum is te duur. Tintenaren drukten het gemeentebestuur voor het zomerreces op het hart toch in hun dorp te investeren. Een meerderheid van de politiek voelt iets voor aanpassing van de Odiaan.

De twee politieke partijen willen vaart achter Tinte zetten en kwamen onlangs met verschillende voorstellen. Raadslid Regina Roggeveen (PvdA) wil dat de gemeente met burgers optrekt om de Odiaan op te knappen. CDA’er Piet Beukelman denkt zelfs dat met minimale kosten nog meer mogelijk is. Hij pleit voor kleinschalige woningbouw in Tinte. Wethouder Nico Groenwegen (CDA) staat positief tegenover ontwikkelingen, maar geeft aan dat hij ‘een zeer beperkt budget heeft.’

Ook de overige politieke partijen willen dat Tinte levendig blijft. Ze verzochten PvdA en CDA om tijdens de begrotingsbehandeling eind oktober met één voorstel te komen.