Uitstapje De Boegspriet dankzij frikadellenwedstrijd

Het “Nationaal Kampioenschap Frikadellen Eten” bracht 1205 euro op voor logeerhuis De Boegspriet in Oostvoorne. Op donderdag 28 juli overhandigde medeorganisator Barry Koster de cheque aan Sandra Verbaas, Manager Onderscheidende Zorg van Stichting Zuidwester.

‘Met de opbrengst zullen de medewerkers een dagje uit organiseren voor alle logeetjes. Een uitstapje is erg kostbaar, omdat rolstoelgebonden cliënten speciaal vervoer nodig hebben. Zij hebben al aangegeven heel graag naar De Efteling te willen,’ vertelt woordvoerster Fabiënne Brandt van Stichting Zuidwester. De opbrengst van de dag zou oorspronkelijk ten goede komen aan het Rijndam Revalidatiecentrum in Rotterdam, maar deze instelling wilde niet geassocieerd worden met een ongezonde levensstijl. Brandt heeft hier geen moeite mee. ‘In het logeerhuis vieren mensen vakantie en daar eten ze af en toe dus ook gewoon een frietje en een frikadel.’ De Boegspriet is te huur voor verschillende groepen tot 18 personen. Ouderen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel kunnen er terecht, maar ook voor verstandelijk gehandicapten met gedragsproblemen is de vakantiebungalow aan de Duinlaan zeer geschikt.

Meer dan 150 frikadellen zijn er op zondagmiddag 24 juli op een regenachtig Dorpsplein in Rockanje in een uur doorheen gegaan. Eugene uit Amersfoort at de meeste (18) op. Of er volgend jaar weer een frikadellenwedstrijd komt is nog niet bekend.