Verbouwing oude gemeentehuis Oostvoorne

Het oude gemeentehuis aan de Hoflaan wordt het ‘bruisend middelpunt van Oostvoorne’. De multifunctionele creatieve ontmoetingsplaats opent in september.

Oostvoornaar Rens van der Blom van de stichting Het Oude Gemeentehuis heeft grote plannen met het monumentale pand, dat zeven dagen per week open is. In de voormalige bibliotheek komen een expositiewand, winkeltjes van creatieve en ambachtelijke ondernemers en een toeristisch informatiepunt. Bij het podium is ruimte voor workshops als bloemschikken en schilderen en kinderactiviteiten. De oudheidkamer komt waar tot voorheen de VVV was. In de oude raadzaal boven kan nog steeds worden getrouwd. ‘In de ruimte daartegenover kunnen bruidsparen worden gefeliciteerd.’ De trouwzaal wordt breder ingezet met activiteiten als yoga, vergaderingen, presentaties en wijnproeverijen.

Aan de achterzijde komt een terras en een speeltuin. Aan het beukenlaantje kunnen kleine markten worden gehouden. De stichting wil volgend jaar een pannenkoekenhuis openen.

Van der Blom trof veel spullen aan op de zolder en in de kelder. Soms regelrechte rommel als gedateerde stoelen en wc-potten. Vaak ook van waarde. Zo staat er in de kelder een maquette van de burcht die ooit in Madurodam heeft gestaan. ‘We willen die buiten voor het gebouw neerzetten, maar dan moet de maquette eerst vandalisme proof worden gemaakt.’