Verhuizing sociale dienst

Brielle – Inwoners van de gemeente Brielle kunnen volgend jaar nog steeds in hun woonplaats voor sociale diensten terecht. Voor aanvragen van de Bijzondere Bijstand of Minimabeleid zijn uitzonderingen mogelijk.

Rozenburg is dit jaar vanwege de overgang van gemeente naar deelgemeente uit de intergemeentelijke sociale dienst (ISD) vertrokken. Als gevolg hiervan moest worden gezocht naar een ander samenwerkingsverband. Spijkenisse gaat nu de taken van de sociale diensten van Brielle en Bernisse uitvoeren. Per 1 januari 2012 verhuist de sociale dienstverlening naar die plaats.

De gemeente Brielle houdt rekening met medische, financiële of sociale beperkingen van burgers. Er kunnen op verzoek afspraken in zowel het Stadskantoor als bij de aanvragers thuis worden gemaakt. Mensen in een re-integratieplan moeten wel naar het Werk- en Zorgplein in Spijkenisse afreizen. Zij krijgen een tegemoetkoming in de reiskosten.

Voor de Brielse ambtenaren wordt vervangend werk gezocht. Zij kunnen bij de gemeente Spijkenisse of de gemeente Rotterdam terecht. Er komt een speciale plaatsingscommissie, die tevens dienst gaat doen als sollicitatiecommissie.