Verkoop openbaar groen

De gemeente Westvoorne doet de komende twee jaar voor 80 euro per vierkante meter grond in de verkoop. Voor grote percelen geldt een andere prijs.

De gemeente Westvoorne pakt het oneigenlijk gebruik van gemeentegrond in Oostvoorne, Rockanje en Tinte aan. Ook Westvoornaars die hun tuin nu willen vergroten kunnen het voor die 80 euro kopen. Op verzoek van de gemeenteraad worden percelen groter dan 150 vierkante meter getaxeerd. Er zijn nu 291 dossiers van oneigenlijk gebruik van gemeentegrond in behandeling. In acht gevallen gaat het om stukken van meer dan 150 vierkante meter.

Raadslid Regina Roggeveen (PvdA) is tegen de massale verkoop van het openbaar groen. ‘We hoeven als gemeente niet te bezuinigen, dus ik zie er de reden niet van in.’ Zij vreest bovendien dat eigenaren voor een habbekrats nu meer bouwmogelijkheden op hun perceel krijgen.

Ook in inwoners die eerder gemeentegrond voor de taxatieprijs, veel meer dan 80 euro, hebben moeten kopen hebben kritiek. Ze hoeven van de gemeente geen geld terug te verwachten.