Verzet windmolenlocaties

De Westvoornse gemeenteraad wil niet nog meer windmolens binnen de gemeente. De gemeente protesteert hiertegen bij de Provincie.

Westvoorne verleent toestemming voor de plaatsing van vier windturbines aan de zuidzijde van de Slufter en Noordzeeboulevard, als onderdeel van het project Slufterdam. Daarmee heeft de gemeente Westvoorne aan haar verplichtingen voldaan. Daarbij komen er in de gemeente zonnepanelenvelden en een aardwarmteproject. De Provincie onderzoekt momenteel echter alternatieve locaties voor windmolens op Voorne-Putten. De gemeenteraad vreest dat als andere locaties op het eiland, waaronder bij de Haringvlietdam, afvallen, Westvoorne alsnog het kind van de rekening is. Wethouder Bert van der Meij (Partij Westvoorne) waarschuwt dat de Noordzeeboulevard een mogelijk alternatieve locatie voor windmolens is.

Westvoorne wil niet de opgave van andere gemeenten op zich nemen. De gemeenteraad heeft een motie aangenomen om zich hiertegen bij de Provincie te verzetten. ‘De grens is voor ons bereikt.’