Voetbalvereniging Vierpolders

De Voetbalvereniging Vierpolders krijgt van de gemeente een bijdrage voor de aanleg van lichtmasten. Hiermee krijgt laatste club in de gemeente Brielle wedstrijdverlichting.

De VV Vierpolders heeft nu twee wedstrijdvelden van natuurgras zonder veldverlichting. Het trainingsveld is wel verlicht. De gemeente Brielle geeft 57.500 euro voor de aanleg van wedstrijdverlichting. Zo kan het trainingsveld worden ontlast en de kosten voor het onderhoud daarvan worden verminderd. Ook kan de club straks meer thuiswedstrijden in de avonduren spelen. Wethouder Wilbert Borgonjen (CDA) denkt dat de aanleg van de verlichting sport in zijn gemeente bevordert. Toch wil hij niet het volledige bedrag van 65.000 euro voor de investering van de lichtmasten geven. ,,We verwachten dat sportclubs zelf ook een bijdrage doen als ze een investering belangrijk vinden.’’

De voetbalvereniging deed eind vorig jaar zijn beklag. De club met een verouderde accommodatie voelde zich achtergesteld. Brielle heeft een nieuw sportcomplex en de voetbalvereniging in Zwartewaal is opgeknapt en uitgebreid.  Gemeente en voetbalclub gingen begin dit jaar opnieuw in onderhandeling.  De vereniging krijgt echter geen geld voor een Wetra-veld, kleedkamers, tegelpad en de dug-outs. Toch is voorzitter Henk van Marion blij met de bijdrage voor de verlichting. Die had voor hem de hoogste prioriteit. ,,Je moet op een gegeven moment de knoop doorhakken. Anders gaat er weer een zomer overheen voordat er een besluit is genomen,’’ aldus Van Marion. Het resterende bedrag van 7500 kan de club zeker ophoesten.

De gemeente ging vorige week al akkoord met de herverdeling van de sportsubsidies. De voetbalverenigingen moeten vanaf 2016 de bijdragen voor het onderhoud van hun accommodaties delen met de andere buitensportverenigingen.