Voorbeeldproject

Het dagelijks bestuur ziet het project ‘Carte Blanche’  aan de Helleborusweg als voorbeeldproject. Op  de plaats van de nieuwe villa’s nabij de Lodderlandsedijk stond tot voor kort nog een glastuinbouwbedrijf.

Elders in de gemeente moet het glas nog plaatsmaken voor woningen. Carte Blanche is een goed voorbeeld van hoe het kan. Ook in economisch zware tijden. ‘Wonen in de natuur maakt Westvoorne uniek,’ stelt wethouder Bert van der Meij (PW).

Van der Meij is sinds april belast met de woningbouw in Westvoorne. Hij heeft met beperkingen te maken. De gemeente mag na afspraken met de omliggende gemeenten de komende jaren nog maar 257 huizen bouwen. Van der Meij wil naast wonen in de natuur ook inzetten op betaalbare woningen voor jongeren, woningbouw geschikt voor zorg en duurzame woonwijken. Dit laatste wil hij oppakken met een aantal enthousiastelingen. De duurzame huizen moeten ook als voorbeeld gaan dienen. ‘De wijk moet een uitstraling krijgen naar andere mensen. Zij moeten daarna ook kansen hierin gaan zien.’