Werkgroep past APV aan

Een groep inwoners heeft meegewerkt aan de hernieuwde Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Zo’n 25 burgers bespraken enkele artikelen en scherpten ze aan.

Iedereen mag nu nog maar drie dagen een caravan voor de deur zetten om die voor de vakantie in te richten. De burgers stellen voor om dat aantal naar een week te verlengen. Drie dagen zou voor werkenden te kort zijn om de caravan gereed voor vertrek te maken. VVD’er Jaap Heijndijk vindt zeven dagen echter veel te van het goede voor wijken met parkeerproblemen. ‘Er ontstaan hierdoor veel onenigheden tussen buren.’

Andere aangepaste artikelen in de APV gaan onder andere over voorwerpen op of aan de weg, plakken en kladden, drones, verbod op ballonnen en vuurwerk. De werkgroep wil de omgeving rondom woonzorgcentra en kinderboerderijen aanwijzen als verbodszone.

Ook de paardenpoep binnen de bebouwde kom wordt aangepakt. Veel inwoners vinden het vies. De werkgroep stelt, net als voor hondenpoep, de opruimplicht voor. De gemeente bespreekt nog met de hippische verenigingen hoe dat zou moeten gebeuren.

De gemeente werkt de gewijzigde regels verder uit. Volgende maand moet de gemeenteraad de APV vaststellen.