Westvoorne investeer in internationale betrekkingen

De gemeente Westvoorne wil meer gaan investeringen in internationale betrekkingen. De gemeenteraad legt vanaf dit jaar ieder jaar 10.000 euro opzij.

Het gaat dan vooral om het aanhalen van bestaande banden. Het dagelijks bestuur van de kustgemeente wil meer betekenen voor de jeugd. Sportclubs en verenigingen kunnen meedoen aan uitwisselingsprojecten. Dat moet bij de jonge Westvoornaars en hun buitenlandse leeftijdsgenoten zorgen voor onvergetelijke ervaringen. Ook wordt de Westvoornse jeugd geleerd over onderwijs in ontwikkelingslanden. De gemeente doet dat in het kader van Westvoorne millenniumgemeente. Westvoornaars die al jaren scholen in Ghana en Haïti ondersteunen komen in de klas over hun projecten vertellen. De gemeente ziet voor zichzelf een rol weggelegd in het binnenhalen van internationale congressen. Dat kan Westvoorne bij een breder publiek op de kaart zetten.

Een zusterstad, zoals buurgemeente Brielle al jaren met het Tsjechische Havlickuv Brod heeft, ziet het dagelijks bestuur op korte termijn niet zitten.