Wethouder Van Montfoort stopt

Wethouder Wim van Montfoort (VVD) stopt als wethouder. Dat maakte hij vorige week bekend.

Directe aanleiding was zijn gezondheid waar hij nu al enige maanden mee worstelt. Dit heeft geleid tot de conclusie van de wethouder dat hij beter een stap opzij kan doen.

In 2010 is Wim van Montfoort aangetreden als wethouder. Hij had onder andere de onderdelen Financiën, Belastingen, ICT en Personeelszaken in zijn portefeuille. Voor die tijd was hij jarenlang bestuurslid van de VVD in Westvoorne en twaalf jaar lang raadslid voor de liberalen.

De VVD betreurt zijn aftreden, maar respecteert zijn keuze. De partij stelt voor de resterende maanden tot aan de gemeenteraadsverkiezingen geen nieuwe wethouder aan. Bovendien is de VVD tevreden over de wijze waarop de andere collegeleden invulling hebben gegeven aan de portefeuille van Van Montfoort. Zij hebben aangegeven bereid te zijn die definitief over te willen nemen tot aan de verkiezingen in maart 2014.

De VVD blijft, ondanks het feit dat er geen VVD wethouder meer in het college zit, deel uitmaken van de coalitie met VVD, GBW, CDA en D66 en zij steunen dan ook onverkort het collegeprogramma.