WiFi Raadhuislaan

Het CDA Westvoorne wil op de Raadhuislaan in Rockanje free-Wifi. De toeristische slagader moet met een dergelijke voorziening worden uitgerust.

‘De Raadhuislaan is een verbindende schakel tussen het badstrand en het centrum van Rockanje,’ constateer CDA-fractievoorzitter Ebco Vriend. Het gebied heeft echter nog geen free-Wifi. De Stationsweg in Oostvoorne heeft dat wel. De weg is net als de laan in Rockanje een toeristische slagader. Het verbindt de Zuidoever van het Oostvoornse Meer met het dorpscentrum. Reden voor de gemeenteraad om te bekijken of de Wifi ook in Rockanje mogelijk is. Zeker omdat de promotie van Westvoorne een impuls nodig heeft. ‘Hiermee kan ook toeristische informatie over de bezienswaardigheden worden aangeboden.’ Vriend denkt dat dit voor een bedrag van 5.000 euro zeker moet kunnen worden aangelegd.

Het badstrand van Rockanje is al wel voorzien van gratis wifi. Volgend jaar wordt in de achterliggende duinen een natuurroute aangelegd. Wandelaars moeten ook op een digitale manier informatie over de natuur kunnen verkrijgen.