Wonen in het oude Maerlant College

BRIELLE – Woningzoekenden kunnen nog dit jaar het oude Maerlant College bewonen. Het oude schoolgebouw aan de Jan Matthijssenlaan is vanaf november een antikraakpand

Sinds dit schooljaar is de middelbare school gevestigd in de wijk Nieuwland-Oost. Op 1 november wordt de gemeente Brielle weer eigenaar van de oude schoolgebouwen aan de Jan Matthijssenlaan en de Van Sleenstraat. Het dagelijks bestuur wil de locaties vanwege de economische crisis niet meteen gaan herontwikkelen.

Tot die tijd bewonen maximaal twaalf personen het gedeelte van de voormalige hbs uit 1922.

Vastgoedbeheerder Interveste verhuurt kamers, de oude klaslokalen. De bewoners delen de sanitaire voorzieningen, keuken en huiskamer. Iedereen kan zich via de website van Interveste voor een kamer inschrijven.

In de oude hbs aan de Jan Matthijssenlaan komen uiteindelijk luxe appartementen. Het nu nog aangesloten gedeelte uit de jaren zeventig wordt volgende maand al afgebroken. Op die plek komen later woningen.

Aan de Van Sleenstraat in de Brielse vesting blijft alleen het gedeelte uit 1956 staan. De gemeente bekijkt of de basisschool Meester Eeuwout, die een nieuw gebouw krijgt, het pand vanaf januari voor een jaar kan betrekken. Als deze tijdelijke huisvesting niet doorgaat of de school vertrokken is wordt ook dit oude schoolgebouw een antikraakpand.