Woningen voor jongeren

Jongeren krijgen meer mogelijkheden voor het verkrijgen van een huurwoning in Westvoorne. Het dagelijks bestuur van de kustgemeente wil de regels versoepelen.

Het zijn juist jongeren die naarstig op zoek zijn naar een woning in de gemeente. Ze zijn met een aantal van ongeveer 400 goed voor de helft van het aantal woningzoekenden. De jongeren kunnen nu alleen inschrijven voor een appartement of kleine eengezinswoning. Slechts zo’n 20 procent van het aanbod van huurwoningen. ‘Daar hebben wij er weinig van,’ concludeert wethouder Bert van der Meij (Partij Westvoorne). De gemeenteraad kan in het geval van schaarste waarbij een bepaalde groep in de knel dreigt te raken een voorrangsbesluit nemen. Een kwart van de huurwoningen is al beschikbaar voor woningzoekenden uit Westvoorne. Het dagelijks bestuur van Westvoorne wil jongeren de mogelijk geven ook in aanmerking te komen voor een grotere eengezingswoning.

D66’er Wim Hartog ziet ook de nadelen. ‘Ik begrijp het probleem, maar is dit ook de oplossing?’ Het CDA ziet er een vorm van positieve discriminatie in.