Zomerfair Duinen 3 Rockanje

 1500 euro voor school Haïti

Slenteren langs de kraampjes, kijken naar een hondenshow of gezellig zitten op het terras in het zomerzonnetje. Op het terrein van Duinen 3, de tuin van Ria van der Linde – Pollemans, was het afgelopen zaterdag allemaal mogelijk.  Nog voor een goed doel ook.

Gezellig opzet

De voorzitter van de Stichting Vrienden van Haïti Westvoorne hield voor het eerst een zomerfair in rondom haar woning in de duinen van Rockanje. Een fair zou geen fair zijn zonder kraampjes met sieraden, tweedehands kleding, curiosa, kinderspeelgoed en planten. Dit nu  op een unieke locatie. ‘Wij kregen veel complimenten dat de fair een gezellige opzet had. Heel anders dan op een weide of in een straat. Iedereen vond de zomerfair in de duinen voor herhaling vatbaar. Wij ook,’ aldus een enthousiaste Ria van der Linde. Veel bezoekers genoten in het geïmproviseerde restaurant van Haïtiaanse hapjes. Voor de liefhebbers van Hollandse kost was er koffie met huisgemaakte café voor slechts één euro.

De hoofdprijs van de verloting ging naar de familie Groenenboom uit Rockanje. Zij kregen een bon voor een dinershow op het water, geschonken door partyservice Nederland, ter waarde van 159 euro.

Niemand ging echter met lege handen naar huis. Alle bezoekers kregen een kaars: ‘licht voor de school in Haïti’.

Opening november

De opbrengst van de zomerfair is 1500 euro. Dit bedrag komt ten goede aan zonne-energie voor Codrington College in Carrefour, zodat de kinderen  ’s avonds ook les kunnen krijgen. De aardbeving verwoestte in januari 2010 het schoolgebouw in de voorstad van de hoofdstad Port-au-Prince. Inmiddels is de herbouw in volle gang. Tijdens de zomervakantie wordt het laatste klaslokaal gesloopt en opgebouwd als kantine, bibliotheek en multifunctionele ruimte. Ria van der Linde hoopt in november naar Haïti te gaan om de nieuwe school te openen.