Zwammen Tintestein

Het nieuwe verenigingsgebouw van Tinte komt volgend jaar aan de Strypsedijk. De sportzaal van ODI wordt aan de oude school gebouwd.

Het voorstel kon vorige week op instemming van de commissie grondgebied rekenen. ‘Veel jongeren moeten vertrekken omdat er geen woningen zijn. De verenigingen in Tinte houden de Tintenaren bij elkaar,’ aldus raadslid Regina Roggeveen. Als de gemeenteraad volgende maand definitief groen licht geeft investeert de gemeente Westvoorne 3 ton in het verenigingsgebouw. De helft van dat bedrag is bedoeld voor de aanbouw van de sportzaal voor gymnastiekvereniging ODI. Bovenop de 3 ton komt nog eens 60.000 euro voor reparatie van de vloer in Tintestein. Onlangs zijn daarin zwammen ontdekt.

De VVD had bij monde van raadslid Maarten Vinke liever een geheel nieuwe accommodatie gehad. ‘Het gebouw is onderhoudsgevoelig en als je een oud gebouw aanpast is het toch nooit helemaal wat je wilt.’ Volgens wethouder Bert van der Meij (Partij Westvoorne) was nieuwbouw van meet af aan echter geen haalbare optie.

Het oude verenigingsgebouw tussen Tintestein en de kerk wordt gesloopt en maakt plaats voor parkeerruimte. De Odiaan aan de Kade wordt verkocht voor woningen. De verkoop moet de verbouwing van Tintestein tot verenigingsgebouw grotendeels mogelijk maken.