Zwarte week Zeekadetkorps Hellevoetsluis

Op maandag 17 oktober verwoestte een brand het korpsschip De Zeefakkel. Het Zeekadetkorps Hellevoetsluis verwacht dat er minstens een ton nodig is om ‘de dame’ weer in de vaart te krijgen.

De brand-, rook- en waterschade is aanzienlijk. Zo zijn de officiersvertrekken beneden geheel of gedeeltelijk verwoest en de dekken kromgetrokken. Bijna alles uit het schip moet worden weggegooid. ‘Opgeven is geen optie. We moeten met man en macht aan de slag,’ stelt korpssecretaris Angélique Baars. Zowel de eigen kadetten als die van andere korpsen staken drie dagen later al de handen uit de mouwen. Met de actie “Alle hens aan dek!” haalden ze met spelletjes, knopen leggen en consumpties zo’n 650 euro op. De scouting heeft intussen onderdak in ‘fort’ Haerlem aangeboden.

Het was ook om een andere reden een zwarte week. Twee dagen na de brand overleed Paul Bakker. Hij was jarenlang 1e officier van het korps. Angélique Baars: ‘de heer Bakker was met hart en nieren aan ons en aan De Zeefakkel verbonden. Hij zou niet hebben gewild dat we de actie staakten.’

‘Materiaal, mankracht en expertise’ voor De Zeefakkel is welkom. Een donatie kan op rekeningnummer 3654.21.499 t.n.v. Zeekadetkorps Hellevoetsluis o.v.v. brand Zeefakkel.